Cijfers van Unia

Over welke discriminatiegronden en actiedomeinen opent Unia het vaakst een dossier? En welke situaties melden mensen ons het meest? Op deze pagina kan je op interactieve wijze de cijfers van Unia raadplegen tussen 2017 en 2022.

Meldingen behandelen over feiten die discriminatie doen vermoeden en over haatmisdrijven en -boodschappen: dat is één van de opdrachten van Unia. Zijn we bevoegd om een melding te behandelen én gaat het over meer dan een vraag om informatie? Dan openen we een dossier. Een melding of dossier kan over meerdere discriminatiecriteria gaan. 

Hoe werkt deze pagina?

Via de pijltjes onderaan kan je vijf interactieve grafieken oproepen: het aantal dossiers per discriminatiegrond en per actiedomein, het aantal meldingen per discriminatiegrond en per actiedomein en de verhouding tussen het aantal meldingen en dossiers over de jaren.

Je vergroot het zoekveld eenvoudig door op de dubbele pijl in de rechterhoek onderaan te klikken. In de linkerkolom naast de grafiek kan je je zoekopdracht nog verfijnen op regio, domein, geslacht van de melder en taal waarin de melding gebeurde.

Opgelet: één dossier of melding kan over verschillende discriminatiecriteria gaan (bijvoorbeeld iemand die gediscrimineerd werd omwille van handicap én leeftijd). Daardoor kan de som van het aantal dossiers of meldingen per discriminatiecriterium groter zijn dan het totale aantal dossiers of meldingen (getoond in de rechterbovenhoek). 

Wist je dat?

Alle informatie die in deze interactieve grafieken staat, vind je ook in onze jaarlijkse cijferverslagen. Ontdek hier het cijferverslag voor 202220212020, 2019, 2018 en 2017.

De interactieve grafieken bundelen de cijfers van 2017 tot 2022. Vroegere cijfers kan je raadplegen in het cijferverslag 2016, 2015 en 2014.