Zoek Artikel

633 Artikels gevonden
9 juli 2021

COVID-vaccinatiepaspoort en gratis PCR-tests: overheid moet knelpunten aanpakken

Het is in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend om de twee gratis PCR-tests te krijgen die de regering heeft geregeld. Die tests zijn wel belangrijk voor wie deze zomer wil reizen, want heel wat jongeren zijn nog niet gevaccineerd en veel mensen hebben nog maar één dosis van een vaccin gekregen. Het vergt bovendien tijd om een vaccinatiepaspoort op papier te krijgen. Unia onderstreept dat PCR-tests, vaccins en vaccinatiepaspoorten toegankelijk en gratis moeten zijn. 

19 juni 2021

Nog te weinig cijfers over ongelijkheid en discriminatie in België

Er zijn nog te weinig cijfers over ongelijkheid en discriminatie in België, zeggen Unia en de Cel Gelijke Kansen van de FOD Justitie. “Wie bijvoorbeeld wil weten of mensen met een andere origine gelijke toegang hebben tot de gezondheidszorg in België, kan nergens betrouwbare data vinden. We hebben dringend nood aan meer kwaliteitsvolle data om gelijkheid of ongelijkheid in essentiële domeinen in België in kaart te brengen”, benadrukt Unia-directeur Els Keytsman. 

15 juni 2021

Coronacrisis drukt stevige stempel op werk van Unia

Het coronajaar 2020 heeft zijn stempel gedrukt op de hele samenleving, en ook zeker op het werk van Unia. De uitzonderlijke omstandigheden vergrootten de kwetsbaarheid van velen en leidden ook tot extra spanningen en wrijvingen. Unia opende vorig jaar 2.189 dossiers; 11% van deze dossiers had te maken met de coronacrisis. Ook Black Lives Matter en discriminatie op de werkvloer hadden een belangrijke impact op de werking van Unia.  

Blijf op de hoogte

Wil je de activiteiten van Unia volgen? Dat kan op verschillende manieren: