Onze wensen voor 2018?

22 december 2017

Onze directeurs Els Keytsman en Patrick Charlier zetten hun mooiste feesthoed op en wensen je een kleurrijk 2018. Klik op de video om hun nieuwjaarswensen te horen, of lees hieronder de uitgeschreven Nederlandse tekst.    

Hier bij Unia wensen we iedereen veilige feesten en een heel gelukkig nieuwjaar, en we hopen dat 2018 een fijn jaar wordt.

Meilleurs vœux à tous et à toutes pour 2018. 2018 wordt de 25ste verjaardag van Unia én Myria, met een sprankelend feest op 2 maart.    

25 jaar waarin we gestreden hebben voor gelijke kansen, tegen discriminatie en voor de rechten van migranten. En die strijd willen we samen met jullie verder zetten.

Op 5 februari stellen we de diversiteitsbarometer rond onderwijs voor. Het is de derde publicatie van de barometer: in 2012 focusten we al op werk en in 2014 op huisvesting.

Onderwijs wordt daarom een van onze prioriteiten voor volgend jaar. Onderwijs gaat over jonge mensen, en jonge mensen zijn onze toekomst.

2018 is ook een verkiezingsjaar, met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Daarom ontwikkelen we een website die gericht is op kandidaten en verkozenen. Daarin vinden ze aanbevelingen voor een lokaal beleid dat gericht is op diversiteit en gelijke kansen.

En zo hopen we dat de gemeenteraadsverkiezingen niet alleen een feest worden voor de democratie, maar dat er ook gemeenteraden komen die écht gaan voor gelijke kansen voor iedereen.