Zoek Artikel

80 Artikels gevonden
27 april 2018

Werknemer krijgt celstraf voor negationisme

Een man is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot 5 maanden cel en een geldboete voor  verschillende misdrijven, waaronder een strafbare inbreuk op de Negationismewet op de werkvloer. De man verkondigde in het bijzijn en ten aanzien van verschillende collega’s waaronder een aantal met een migratieachtergrond, dat “Hitler nog te braaf was en het vergassen van de Joden slechts een detail was in de geschiedenis.” Unia stelde zich burgerlijke partij.

12 maart 2018

Rechter noemt gevolgen kanker voor eerste keer handicap

Een werkgever had voor aanpassingen moeten zorgen, zodat een vrouw die door kanker lang niet kon gaan werken toch haar job kon blijven doen. Dat zegt het arbeidshof van Brussel. Het is de eerste keer dat een rechter de blijvende gevolgen van kanker ziet als een handicap. De rechter veroordeelde de werkgever tot het betalen van een schadevergoeding van 12.500 euro aan de werkneemster wegens discriminatie. Unia was vrijwillig tussenkomende partij.

15 januari 2018

Unia reageert op historische goedkeuring mystery calls

Unia reageert positief en merkt op dat de goedkeuring vandaag geen eindpunt is, maar een beginpunt. We zijn tevreden dat het principe ingevoerd is dat de inspectie onder welbepaalde voorwaarden praktijktesten kan uitvoeren. Op termijn moet er nog heel wat gebeuren vooraleer de inspecties met mystery calls concreet aan de slag kunnen. Unia laat de minister weten klaar te staan om te helpen met de concrete uitwerking ervan.

Blijf op de hoogte

Wil je de activiteiten van Unia volgen? Dat kan op verschillende manieren:

Volg ons op Facebook en Twitter