Unia publiceert Jaarverslag 2017

12 juni 2018
Actiedomein: Alle domeinen
Discriminatiegrond: Alle gronden

Stilstand is geen optie: dat is de titel van het nieuwe Jaarverslag van Unia. Deze publicatie bundelt de belangrijkste cijfers, tendensen en initiatieven van 2017. Op donderdag 14 juni werd het Jaarverslag voorgesteld aan het publiek.  

Unia publiceert Jaarverslag 2017

Presentaties Jaarverslagen 

Van 14 juni tot en met 29 juni toert Unia door België om haar Jaarverslag 2017 voor te stellen. Op 14 juni ben je welkom in Brussel, daarna komen Kortrijk (26/06), Aalst (27/06) en Mechelen (28/06) aan de beurt. Ontdek alle data en schrijf je in. 

In de pers: interviews en artikels 

Vergelijkbare artikels

8 februari 2019

Unia en andere organisaties vinden dat België meer moet doen om de kinderrechten te beschermen

Het VN-Comité voor de rechten van het kind publiceerde 55 aanbevelingen voor België. Die kwamen er na de bespreking van de rechten van het kind in België door het kinderrechtencomité in Genève. In haar aanbevelingen vraagt het Comité het einde van de opsluiting van migrantenkinderen. Het vraagt ook de inclusie van kinderen met een handicap in het regulier onderwijs en een effectief kosteloos onderwijs. Het Comité maakt zich zorgen over het hoge niveau van kinderarmoede en de sterke regionale verschillen terzake in België.