Unia publiceert Jaarverslag 2017

12 juni 2018
Actiedomein: Alle domeinen
Discriminatiegrond: Alle gronden

Stilstand is geen optie: dat is de titel van het nieuwe Jaarverslag van Unia. Deze publicatie bundelt de belangrijkste cijfers, tendensen en initiatieven van 2017. Op donderdag 14 juni werd het Jaarverslag voorgesteld aan het publiek.  

Unia publiceert Jaarverslag 2017

Presentaties Jaarverslagen 

Van 14 juni tot en met 29 juni toert Unia door België om haar Jaarverslag 2017 voor te stellen. Op 14 juni ben je welkom in Brussel, daarna komen Kortrijk (26/06), Aalst (27/06) en Mechelen (28/06) aan de beurt. Ontdek alle data en schrijf je in. 

In de pers: interviews en artikels 

Vergelijkbare artikels

1 maart 2022

Waarom het belangrijk is dat gelijkheidsorganen naar de rechtbank kunnen stappen

De Vlaamse regering kiest voor een gelijkheidsorgaan met geschillenkamer die niet-bindende oordelen zal vellen als basis voor het nieuwe Vlaamse Mensenrechteninstituut (VMRI). Ze haalt daarvoor de inspiratie bij de werking van het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens. Daarbij vergeet ze echter de juridische bijstand aan melders die naar de Geschillenkamer of eventueel later de rechtbank willen stappen. Dat betekent een achteruitgang van de bescherming die vandaag bestaat in België en die ook in Nederland gegarandeerd wordt door de gemeentelijke antidiscriminatiebureaus.