Unia wint e-Gov Award Innovatie

8 december 2017
Discriminatiegrond: Handicap

Unia heeft de Agoria e-Gov Award gewonnen in de categorie Innovatie met de module Handicap van de online opleiding eDiv. Die cursus maakt bedrijven wegwijs in de antidiscriminatiewetgeving en beantwoordt met praktische voorbeelden vragen over diversiteit. De uitreiking vond gisterenavond plaats.

Bedrijven die vragen hebben over redelijke aanpassingen voor hun werknemers met een handicap kunnen de module volgen die nu in de prijzen viel. De jury loofde de toegankelijkheid van de online opleiding. Iedere surfer met een handicap kan de module volgen. ‘Zowel blinde, slechtziende of dove gebruikers, maar ook mensen met een motorische handicap kunnen zich aanmelden voor de digitale cursus’, zegt Els Keytsman, Unia-directeur.

Inspirerend voorbeeld

‘Digitale toegankelijkheid is een belangrijke verantwoordelijkheid en moet de norm worden. Vandaag kunnen nog talrijke websites van de overheid of privésector op dat vlak verbeteren. We hopen met deze erkenning alvast het goede voorbeeld te kunnen geven en anderen te inspireren,’ aldus Keytsman.

Tweede keer prijs

Het is trouwens de tweede keer dat Unia in de prijzen viel dit jaar. In november won Unia nog een award voor beste communicatie over het thema handicap op The Extraordinary Film Festival in Namen.

eDiv zelf ontdekken?