#GeefMe1Minuut: acties in West-Vlaanderen

Ook in West-Vlaanderen stond er heel wat op poten voor #GeefMe1Minuut. 

#GeefMe1Minuut: acties in West-Vlaanderen

Wedstrijden in Oostende en Kortrijk

Drie dagen naar Couleur Café? Dat is de hoofdprijs van de #GeefMe1Minuut-wedstrijd in Oostende. Daar dagen we jongeren uit om zelf creatief aan de slag te gaan rond racisme en hokjesdenken. Lees hier alles over de wedstrijd

Ook in Kortrijk verspreiden we de campagne in scholen, jeugdbewegingen en jeugdhuizen. Dat gebeurt in samenwerking met verschillende scholen, de Stad Kortrijk, de RIS, jeugdverenigingen en AjKo. De wedstrijd loopt van 21 maart tot 10 mei. De uitreiking gaat door op 10 mei in het boothuis in Kortrijk.  

Urban Art-festival in Brugge

Van zondag 2 april tot en met zaterdag 8 april vond in Brugge het URB of Urban Art-festival plaats, georganiseerd door Het Entrepot. Unia Brugge stond er ook, met een stiftenmuur tegen racisme. Je kon er ook een (gratis) worshop video editing volgen en een talk van Dalilla Hermans. 

Initiatieven in Roeselare

Ook in Roeselare gonste het van de initiatieven:

  • KSV Roeselare riep alle jeugdspelers op om binnen de verschillende ploegen leuke foto’s en filmpjes te maken. 
  • CAW Centraal-West-Vlaanderen starte midden maart met een sociale vaardigheidstraining voor jongeren die gedurende tien weken liep, en verwerkte daarin de campagne #GeefMe1Minuut.
  • De Jeugdraad van Roeselare verspreidde een online boekje met verhalen over diversiteit.
  • KAJ KAmeleJon verspreidde de postkaarten en buttons van #GeefMe1Minuut onder haar leden.
  • De school voor buitengewoon onderwijs 'Onze Jeugd' verspreidde de postkaarten onder alle leerlingen. De leerkrachten gingen ermee aan de slag. 
  • De stedelijke speelpleinwerking van Roeselare ging in de paasvakantie onder de monitoren met de postkaarten aan de slag.  

Meer weten?