Meld het!

In het kader van haar strijd tegen homofobie, organiseerde Unia tijdens de Pride (14/05/2011) een sensibilisatiecampagne om holebi’s aan te zetten om homofobe discriminatie, pesterijen of agressies waarvan zij het slachtoffer zijn te melden. 

Meld het!

Actie op de Pride

Unia stelt vast dat veel holebi’s aarzelen om zulke situaties aan Unia of de politie te melden. Nochtans bestaat er in België een wetgeving die bescherming biedt tegen discriminaties op basis van seksuele geaardheid in de meeste sectoren van het maatschappelijk leven (werkgelegenheid, huisvesting, goederen en diensten, sociale bescherming, …).

Het is dus symbolisch dat Unia volgeplakt met discriminerende ‘labels’ (op zelfklevende notitieblaadjes) op de Pride verscheen als uitnodiging om discriminaties op basis van seksuele geaardheid en homofoob geweld te melden en niet langer te banaliseren.

Filmpje

In de videoclip wordt een vrouw belaagd vanaf het moment dat ze toekomt op het werk omdat ze lesbienne is. Ze krijgt tientallen beledigende zelfklevende notitieblaadjes op haar auto, bureau, koffiemachine aangeplakt die symbool staan voor zoveel kwetsende opmerkingen, beledigingen en vooroordelen.