Scholenwedstrijd #GeefMe1Minuut

Met de jaarlijkse scholenwedstrijd #GeefMe1Minuut daagt Unia leerlingen van middelbare scholen uit om na te denken over diversiteitsthema's. In 2017, 2018 en 2019 focuste de wedstrijd op racisme. In 2021 is het thema LGBTI+. Ontdek hier alles over de wedstrijd, waarom je zou deelnemen en hoe je dat doet.

  Wat is #GeefMe1Minuut?

  Jongeren groeien op in een maatschappij met een grote hoeveelheid aan diversiteit. Het samenleven in deze maatschappij wordt soms op de proef gesteld.

  Om deze diversiteit te leren omhelzen, lanceert Unia jaarlijks de wedstrijd #GeefMe1Minuut. Daarbij dagen we leerlingen van middelbare scholen uit om een sensibiliserend filmpje te maken van één minuut over een concreet thema. Zo krijgen leerlingen de kans om na te denken over actuele problematieken binnen onze maatschappij en over hoe ze die zouden aanpakken en veranderen. Leerkrachten kunnen #GeefMe1Minuut als uitvalsbasis te gebruiken om bepaalde thema's bespreekbaar te maken in de klas.

  Waarom meedoen?

  GeefMe1Minuut is een kans om een actueel én belangrijk onderwerp aan te snijden. Via een educatief en creatief project laten we de stem van jongeren horen. 

  De scholen die de jury het meest imponeren, ontvangen een geldprijs. Die prijs kunnen ze gebruiken om een project uit te werken dat zich richt op diversiteit en mensenrechten: een klasuitstap rond mensenrechten, een professioneel diversiteitstraject op school, de aankoop van aangepast schoolmateriaal voor leerlingen met een beperking, …

  Voor wie?

  Voor leerlingen van het middelbaar onderwijs, ondersteund door hun leerkracht(en).

  Alle klassen van Belgische secundaire scholen kunnen deelnemen aan de competitie. Van 1e tot 7e jaar, algemeen, technisch, professioneel, gespecialiseerd, artistiek, OKAN (= klas voor anderstalige leerlingen die recent in België kwamen wonen) ...

  Hoe deelnemen?

  Ontdek alles over de wedstrijd van 2021 en hoe je daaraan kan deelnemen.

  Wat kan je winnen? 

  Elk jaar zijn er meerdere prijzen te winnen. Wat kan je dit jaar winnen?

  Meer weten?