De Goden van Molenbeek

'De Goden van Molenbeek' is een film over vriendschap, trouw, profeten en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt. De film kan met lesmap geboekt worden door scholen, maar ook door andere organisaties die rond dit thema willen werken.

  Type

  Film.  

  Molenbeek, Brussel. Voor sommigen een hellhole of een broeinest van jihadi, maar voor de 6-jaar oude vrienden Aatos en Amine is het hun thuis. Dit is waar ze luisteren naar het geluid van spinnen, ontdekken van een zwart gat is en kibbelen over wie er vooraan mag zitten op het vliegend tapijt dat hen naar het land van hun voorouders zal brengen. Ze wonen in hetzelfde gebouw maar hebben een totaal andere thuissituatie. Finland maakt kennis met Marokko, atheïsme schurkt zachtjes aan tegen de islam. De goden van Aatos en Amine zijn met velen, sommigen zijn echt, andere zijn uitgevonden. Ze vormen de aanleiding voor speelse theologische discussies, tot terroristische aanvallen in Brussel en Zaventem hun harmonieuze wereld verstoord.

  Gewapende soldaten patrouilleren nu de straten, kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis en zelfs in de verhaaltjes voor het slapengaan vallen er slachtoffers. De twee jongens zoeken naar de betekenis van dit alles en fantaseren dat ze de laatste overlevenden zijn, de sterkste van allemaal. Tot een onverwachte gebeurtenis hun leven voorgoed zal veranderen…

  Leerkrachten, organisaties, verenigingen kunnen een (school)vertoning boeken.

  Er bestaat ook een ingekorte versie van de documentaire: de kortfilm Aatos en de wereld.

  Doelgroep

  • Eerste, tweede en derde leerjaar (Nederlandstalige, korte gedubde versie)
  • 14-18 jaar, 18+ (volwassenen) (Originele, ondertitelde versie)

  Organisatie

  Dalton Distribution (de distributeur van de documentaire) werkte de lesmap uit.

  Gratis?

  Nee. De filmvoorstelling kost tussen de € 50 en € 100, afhankelijk van de grootte van de groep.

  Deze film boeken voor je klas of organisatie, bedrijf, vereniging,…?

  Contacteer Dalton Distribution via info@daltondistribution.be.