Begeleiding & Training

Wil je bedrijf, organisatie of openbare instelling initiatieven nemen rond diversiteit en non-discriminatie?

  Aangepaste ondersteuning en trainingen

  Unia verzorgt training op maat en andere ondersteuning. We vertrekken telkens vanuit de dagelijkse realiteit van je bedrijf. De doelstellingen van onze samenwerking leggen we in overleg vast. Zo waken we erover dat je bij je activiteiten rond diversiteit telkens zelf aan zet blijft.

  Vraag je training op maat aan

  Het aanbod van Unia wil een impuls geven aan het beleid en de professionele praktijken van je organisatie, om discriminatie te voorkomen en diversiteitsmanagement te verbeteren. 

  Contacteer ons om een training op maat aan te vragen.

  Doelgroepen

  De trainingen van Unia zijn gericht op 2 doelgroepen: hr- en personeelsmedewerkers en diensthoofden. We willen een antwoord bieden op de veel gestelde vragen waar deze doelgroepen mee te maken hebben. Ontdek de vragen waarop onze training een antwoord wil bieden

  Methodologie

  Bij Unia hebben we geen hapklaar aanbod. Wat we wél doen? We bekijken samen de specifieke professionele context en werken daarna rond specifieke thema’s. Lees meer over onze methodologie.

  Getuigenissen

  We laten graag de personen die een opleiding volgden, zelf aan het woord. Naar de getuigenissen.

  Online tool eDiv

  Kan je redelijke aanpassingen aan je baas vragen als je zware rugproblemen hebt? En een advertentie die specifiek naar jonge werknemers vraagt, mag dat wel? De gratis online tool eDiv van Unia geeft je een antwoord op deze vragen.

  De tool concentreert zich op situaties in de arbeidssfeer en is gericht op hr- en teammanagers, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en vertegenwoordigers van werknemers.

  Je kan eDiv gebruiken op je eigen tempo. Via voorbeeldsituaties en oefeningen leer je meer over wat volgens de wet discriminatie is.

  De tool bestaat ook uit 2 modules, die telkens focussen op een specifiek thema: Wet en Handicap.