Contact opnemen met Unia

Heb je een vraag voor Unia? Wil je discriminatie melden? Dan kun je gratis en in alle vertrouwen contact met ons opnemen.

Wil je discriminatie melden?

Als gevolg van de huidige situatie met de Covid-pandemie werkt Unia met minder personeel en krijgt het momenteel een groot aantal meldingen te verwerken. Het kan dat de verwerkingstijd voor je melding langer is dan normaal. 

We doen er alles aan om je melding zo snel mogelijk te behandelen. Bedankt voor je geduld en begrip.

Gebruik ons online meldingsformulier of bel naar het gratis nummer 0800 12 800 (vanuit België) of +32 (0)2 212 30 00 (vanuit het buitenland)

Omwille van de maatregelen rond het coronavirus, worden alle afspraken in Brussel of in onze regionale contactpunten afgelast.

Unia telefonisch bereikbaar elke maandag, woensdag en vrijdag van 9u30 tot 13u00.

Heb je een algemene vraag?

Gebruik het contactformulier onderaan deze pagina. Opgelet: doe geen melding van discriminatie via dit formulier.

Tip: controleer eerst of je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen staat.

Stel je je vraag liever telefonisch? Bel dan naar +32 (0)2 212 30 00. Dat kan elke maandag, woensdag en vrijdag van 9u30 tot 13u00.

Algemene contactgegevens

  • Adres: Unia, Koningsstraat 138, 1000 Brussel
  • Telefoon: 0800 12 800 (vanuit België) of +32 (0)2 212 30 00 (vanuit het buitenland)
  • Fax: +32 (0)2 212 30 30
  • E-mailinfo@unia.be (Opgelet: wil je een melding doen? Gebruik dan altijd het meldingsformulier. Unia behandelt geen meldingen die gedaan werden via mail.)
  • Ondernemingsnummer: BE 0548.895.779

Hoe kun je Unia bereiken?

Onze receptie is tijdelijk gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Aan de uitgang van Brussel-Centraal volg je rechts de Putterij opwaarts tot aan het eerstvolgende kruispunt.

Daar sla je linksaf; je bent nu in de Koloniënstraat. Blijf het voetpad aan de linkerkant volgen, ook als de Koloniënstraat overgaat in de Jonkersstraat.

Volg de Jonkersstraat tot je aan de volgende verkeerslichten de Koningsstraat kruist. Daar sla je linksaf, richting Congresplein. Unia bevindt zich tweehonderd meter verder aan je linkerkant (huisnummer 138).

Voor de deur van Unia bevindt zich een Villo!-station.

Toegankelijkheid voor personen met een handicap

Het gebouw van Unia is toegankelijk voor personen met een handicap. De hoofdingang aan de Koningsstraat is drempelloos en de deur opent automatisch (druk op de knop links naast de deur). De verschillende verdiepingen zijn bereikbaar met de lift of via hellende vlakken. Er zijn ook enkele aangepaste toiletten in het gebouw. Indien nodig kan je bijkomende redelijke aanpassingen vragen. Daarvoor kan je contact met ons opnemen via +32 (0)2 212 30 00 of info@unia.be.

Jouw vraag

Heb je een algemene vraag voor Unia (over onze vorming, onze publicaties, deze website, enzovoort)? Gebruik dan dit formulier. 

Als gevolg van de huidige situatie met de Covid-pandemie werkt Unia met minder personeel en krijgt het momenteel een groot aantal meldingen te verwerken. Het kan dat de verwerkingstijd voor je melding langer is dan normaal. 

We doen er alles aan om je melding zo snel mogelijk te behandelen. Bedankt voor je geduld en begrip.

Gelieve alle velden in te vullen


Unia hecht veel belang aan respect voor je persoonlijke gegevens. We gebruiken je gegevens alleen om je te contacteren met een antwoord op je vraag. Heb je klachten over de manier waarop Unia met je gegevens omgaat of wil je je gegevens laten schrappen of aanpassen? Je vindt meer info over de te volgen procedure in onze privacyverklaring.