Redelijke aanpassingen in 10 brochures (2009)
Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding heeft een reeks van 10 brochures (praktische steekkaarten) ontwikkeld over redelijke aanpassingen voor personen met een handicap in verschillende domeinen van het dagelijkse leven: cultuur, horeca, openbare dienstverlening, handelszaken enzovoort. Daarmee wil het de leveranciers van goederen en diensten in verschillende sectoren informeren en sensibiliseren over het concept ‘redelijke aanpassing’.
Je kan de brochures hiernaast downloaden:
- gezondheidszorg
- cultuur
- horeca
- huisvesting
- openbare diensten
- private diensten
- sport
- vrijetijdsbesteding
- transport
- handelszaken
Downloads
- Redelijke aanpassingen gezondheidszorg
- Redelijke aanpassingen cultuur
- Redelijke aanpassingen horeca
- Redelijke aapassingen huisvesting
- Redelijke aanpassingen openbare diensten
- Redelijke aanpassingen private diensten
- Redelijke aanpassingen sport
- Redelijke aanpassingen vrijetijdsbesteding
- Redelijke aapassingen transport
- Redelijke aanpassingen handelszaken
Vergelijkbare publicaties
Jaarverslag 2017: Stilstand is geen optie
2017 was een rumoerig jaar. De debatten rond de thema’s van Unia waren levendig, maar zorgden ook voor vooruitgang in de strijd tegen discriminatie. Zo werd in Brussel in 2017 een ordonnantie goedgekeurd die praktijktesten tegen arbeidsdiscriminatie toelaat. De federale regering volgde, iets voorzichtiger, begin 2018.
Evaluatie van de Antidiscriminatie- en Antiracismewet (2017)
Unia bereidde met betrekking tot de Antidiscriminatie- en Antiracismewet een eigen evaluatieverslag voor. Dat gebeurde op basis van eigen praktijkervaring, gekende nationale rechtspraak en algemene expertise op het gebied van discriminatiebestrijding.
Jaarverslag 2016
Nooit eerder behandelden we zoveel discriminatiedossiers als in 2016. Tegen een achtergrond van polarisering, polemiek in het maatschappelijke debat, oppervlakkige tweets, ‘alternatieve feiten’ en een sterk stijgende werkdruk, blijft Unia werken aan oplossingen die leiden tot een meer inclusieve samenleving.
Toegankelijkheid van openbare gebouwen (2007)

Het Centrum heeft een stand van zaken opgemaakt van de wetgeving en de reglementering met betrekking tot de toegankelijkheid van de bebouwde omgeving voor personen met een beperkte mobiliteit en voorkomende problemen bij de toepassing hiervan, dit zowel op federaal niveau als op het niveau van de drie regio’s van dit land.