eDiv-module: Handicap? Denk eraan!

Hoe reageer je als een medewerker een redelijke aanpassing vraagt? Wie heeft er recht op? Hoe bespreek je het in je team? Op deze en andere vragen vind je een antwoord op eDiv, in de online module 'Handicap? Denk eraan!'. 

eDiv: online tool over de antidiscriminatiewetgeving

Unia ontwikkelde een gids specifiek voor de bedrijfswereld, om tegemoet te komen aan de stijgende nood aan informatie over diversiteit en antidiscriminatiewetgeving. Het resultaat is eDiv: een gratis online tool met concrete situaties en oefeningen.

eDiv richt zich op situaties in de arbeidssfeer en is gericht op hr- en teammanagers, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en vertegenwoordigers van werknemers. De cursus bestaat vandaag uit twee modules: Wet en Handicap. 

Module Handicap

De module Handicap focust op redelijke aanpassingen en de uitwerking daarvan in de praktijk. 

De online tool maakt gebruik van filmpjes en oefeningen. Zo ontdek je een brede waaier aan mogelijke aanpassingen. Je leert ook wie recht heeft op redelijke aanpassingen en je krijgt een stappenplan om te bepalen of een aanpassing redelijk is of niet voor je bedrijf of organisatie. Werkgevers en werknemers die voor zichzelf een aanpassing willen aanvragen, krijgen een beter inzicht in hoe ze dit het best doen. 

Deze module is toegankelijk voor blinde of dove leerders of voor gebruikers met een motorische handicap via klaviernavigatie. Ook de andere modules op eDiv zullen nog toegankelijk gemaakt worden.

De online tool is kosteloos. Klik hier om je account zelf aan te maken en kies je eigen paswoord.

Tip! Ontdek ook onze andere eDiv-module: