Ga verder naar de inhoud

Rechtspraak over discriminatie

Op zoek naar rechtspraak over discriminatie? Eén van de opdrachten van Unia is het verzamelen en bekend maken van rechterlijke uitspraken die nuttig zijn om de antiracisme- en antidiscriminatiewetgeving (in ruime zin) te evalueren. 

De databank op deze pagina verzamelt vonnissen en arresten over discriminatie, haatmisdrijven en haatspraak (met inbegrip van negationisme). Gebruik de zoektermen of filters om vonnissen en arresten te vinden. De teksten zijn geanonimiseerd en van een samenvatting voorzien. Daarnaast ontwikkelt Unia ook thematische analyses van rechtspraak

Filter

Bv. redelijke aanpassing, hoofddoek...

1409 databronnen gevonden. Er worden 1409 databronnen getoond op pagina 118 van de 141 pagina's.
1409 resultaten gevonden

Rechtbank van eerste aanleg Brussel (Ne­der­lands­ta­lig), 31 maart 2009

Een krant weigert om een advertentie te plaatsen van een fractievoorzitter van het Vlaams Belang om ideologische en commerciële redenen. De rechtbank van eerste aanleg oordeelt dat de krant zich niet schuldig maakt aan een schending van de antidiscriminatiewet.

Cor­rec­ti­o­ne­le rechtbank Brussel (Franstalig), 18 maart 2009

Een man wordt vervolgd wegens aanzetten tot haat, discriminatie en segregatie. Verschillende artikels in een tijdschrift kunnen bestempeld worden als een inbreuk op de 'antiracismewet'. De man is evenwel noch auteur, noch uitgever, noch drukker of verspreider van deze artikelen en dus de vordering ten aanzien van hem is onontvankelijk.

Grond­wet­te­lijk Hof, 11 maart 2009

In 2007 werd de antidiscriminatiewetgeving grondig hervormd. Het Grondwettelijk Hof interpreteert in dit arrest (nr. 41/2009) enkele bepalingen uit de antidiscriminatiewet van 2007.

Grond­wet­te­lijk Hof, 11 maart 2009

In 2007 werd de antidiscriminatiewetgeving grondig hervormd. Het Grondwettelijk Hof interpreteert in dit arrest (nr. 40/2009) enkele bepalingen uit de wet van 10 mei 2007 tot wijziging van de wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenofobie ingegeven daden.

Grond­wet­te­lijk Hof, 11 maart 2009

In 2007 werd de antidiscriminatiewetgeving grondig hervormd. Het Grondwettelijk Hof interpreteert in dit arrest (nr. 39/2009) enkele bepalingen uit de antidiscriminatiewet van 2007.

Cor­rec­ti­o­ne­le rechtbank West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, 4 maart 2009

Een jonge man beschadigt roerende en onroerende goederen o.m. door het aanbrengen van graffiti. Zo brengt hij op de zijgevel van een woning o.m. een Keltisch kruis en hakenkruis aan.
Unia (burgerlijke) partij

On­der­ne­mings­recht­bank Luik, afdeling Neufchâteau, 3 maart 2009

Naar aanleiding van onderhandelingen betreffende een handelshuurovereenkomst maakt de verhuurder, tijdens een telefoongesprek dat zonder zijn medeweten wordt opgenomen, zijn twijfels bekend over de slaagkansen van de beoogde handelsactiviteit en maakt hij een opmerking over de afkomst van de echtgenote van de kandidaat huurder.
Unia (burgerlijke) partij

Hof van beroep Antwerpen, 25 februari 2009

Personen van allochtone afkomst beklagen er zich over dat ze geen toegang krijgen tot een fitnesscentrum. De feiten worden aangeklaagd door middel van een verborgen camera. Dit bewijsmateriaal wordt verworpen aangezien er geen wettelijke basis is voor de praktijktest (wet van 25.02.2003) en deze test in de wet van 10 mei 2007 zelfs niet meer voorkomt.

Grond­wet­te­lijk Hof, 12 februari 2009

In 2007 werd de antidiscriminatiewetgeving grondig hervormd. Het Grondwettelijk Hof interpreteert in dit arrest enkele bepalingen uit de antidiscriminatiewetgeving van 2007.

Unia (burgerlijke) partij

Hof van beroep Brussel (Franstalig), 23 januari 2009

Dit arrest past in het proces dat (onder anderen) het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding in 2002 aanspande tegen Abdel R. A. en Raphaël G., beheerders van de website www.assabyle.com van het Centre islamique belge (CIB) in Molenbeek.

Op de hoogte blijven van juridisch nieuws?