Studie 2010: Arbeidssituaties van holebi’s
Het Centrum heeft de Universiteit van Leuven (HIVA) de opdracht gegeven voor een nieuw verkennend onderzoek dat specifiek gericht is op holebi’s die als technieker of arbeider tewerkgesteld zijn. Deze studie is de eerste in België die deze kwestie aankaart.
- Arbeidssituatie van holebi’s die handenarbeid of een technische functie uitoefenen – Verkennend onderzoek (alleen beschikbaar in het Frans)
- Samenvatting van de studie
Vergelijkbare publicaties
Jaarverslag 2020: kwetsbare mensenrechten in crisistijden
Ook in een buitengewoon jaar zette Unia zich in voor mensenrechten en gelijkheid. De coronapandemie werkte als een vergrootglas. Wie zich al in een kwetsbare positie bevond, werd vaak het eerst of het hardst getroffen door Covid-19 of de maatregelen.
Jaarverslag 2017: Stilstand is geen optie
2017 was een rumoerig jaar. De debatten rond de thema’s van Unia waren levendig, maar zorgden ook voor vooruitgang in de strijd tegen discriminatie. Zo werd in Brussel in 2017 een ordonnantie goedgekeurd die praktijktesten tegen arbeidsdiscriminatie toelaat. De federale regering volgde, iets voorzichtiger, begin 2018.
Evaluatie van de Antidiscriminatie- en Antiracismewet (2017 en 2022)
Unia bereidde met betrekking tot de Antidiscriminatie- en Antiracismewet een eigen evaluatieverslag voor. Dat gebeurde op basis van eigen praktijkervaring, gekende nationale rechtspraak en algemene expertise op het gebied van discriminatiebestrijding.
Studie 2008: Discriminatie van holebi’s op de werkvloer
Op 16 mei 2008, aan de vooravond van de Internationale Dag ter Bestrijding van Homofobie en de Belgian Lesbian and Gay Pride, stelde het Centrum de onderzoeksresultaten voor van de studie "Discriminatie van holebi's op de werkvloer".