Sensoa begeleidt je in het lesgeven over homoseksualiteit

Seksuele oriëntatie blijft een gevoelig thema. Juist daarom is het nodig om dit thema aan bod te laten komen binnen de lessen. Sensoa begeleidt je bij het bespreekbaar maken van dit onderwerp en bij het werken over dit onderwerp met jongeren. 

  Sensoa wil leerkrachten begeleiden en helpen bij het bespreekbaar maken van seksuele oriëntatie. Op die manier leren kinderen en jongeren stilstaan bij hun gevoelens en leren ze begrip te hebben voor de LGBTI+-gemeenschap.  

  Rond seksuele oriëntatie werken blijft nodig, ook binnen het onderwijs. Iedereen heeft een bepaalde seksuele voorkeur of oriëntatie. Voor sommige leerlingen is dit duidelijk, voor anderen blijft dit een grote vraagteken. Het is daarom belangrijk om deze thema’s te behandelen binnen de lessen.  

  Op de website vind je alle informatie die je als leerkracht nodig hebt over seksuele oriëntatie en seksuele ontwikkeling. De informatie is duidelijk ingedeeld in verschillende leerdoelen en leerlijnen binnen de verschillende onderwijsniveaus. Je vindt er ook tips om je lessen vorm te geven over dit onderwerp. Tot slot vind je er ook werkvormen en materialen die je kan inzetten tijdens je lessen over seksuele diversiteit.  

  Type

  Website  

  Doelgroep

  Voor alle leeftijden.  

  Organisatie

  Sensoa