Weetewa; educatief pakket om genderstereotypen en homofobie bespreekbaar te maken

Hoe maak je genderrollen en de diversiteit hiervan bespreekbaar bij jongeren? Hoe pak je genderstereotypen en homofobie aan? Weetewa biedt je de informatie, tips en methodieken die jij nodig hebt om deze onderwerpen te behandelen binnen een groep met jongeren.  

  Weetewa is een educatief pakket dat samengesteld is om jongeren in verschillende instellingen zoals het onderwijs, jeugdwerkinstellingen en andere te helpen spreken over genderrollen en diversiteit. Het pakket heeft als doel om genderstereotypen en homofobie bespreekbaar te maken en dit te bestrijden.  

  In het educatief pakket vind je duidelijk uitgewerkte achtergrondinformatie over onderwerpen als genderstereotypen en homobie. Daarnaast vind je ook tips en methodieken die je helpen om gesprekken hierover met jongeren in te leiden, te begeleiden en te evalueren. Binnen de methodieken werden onder andere de vlogs gebruikt die jongeren hebben gemaakt voor de wedstrijd “Weetewa…ge zijt mijn stereotype niet”.  

  Dankzij Weetewa leren jongeren op een open manier te spreken over genderrollen en diversiteit. Wil jij hier werk van maken binnen de instelling waar jij werkt? Weet je niet hoe je zo’n gevoelige onderwerpen kan aankaarten binnen een groep jongeren? Ontdek dan alle informatie die Weetewa heeft verzameld binnen dit educatief pakket en leer uit de methodieken hoe je zo’n gesprekken vorm geeft.  

  Type

  Boek in pdf-bestand  

  Doelgroep

  Voor begeleiders van jongeren vanaf 14 jaar 

  Organisatie  

  Sensoa