eDiv: een online tool voor bedrijfsleiders, diensthoofden, HR-medewerkers en preventieadviseurs

24 maart 2020

Werk je tijdens deze periode ook van thuis uit? Misschien de ideale gelegenheid om kosteloos je kennis en inzicht in de antidiscriminatiewetgeving bij te spijkeren. Met de online tool eDiv van Unia ben je direct vertrokken. Meer weten? Lees dan snel verder.

Wat houdt eDiv precies in?

eDiv is een gratis online tool voor de bedrijfswereld, om tegemoet te komen aan de stijgende nood aan informatie over discriminatie, diversiteit en redelijke aanpassingen op het werk. Het biedt concrete antwoorden aan HR- en teammanagers, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en vertegenwoordigers van werknemers.

Mag je van een kandidate eisen om een foto aan het cv toe te voegen? Hoe kan je een positieve actie voor een specifieke doelgroep opstarten? De beste kandidaat uit je selectieprocedure zit in een rolstoel. Hoe bereid je zijn/haar komst voor ?


eDiv omvat 2 uitgebreide modules en een bibliotheek met meer dan 155 concrete situaties en oefeningen. Kies eenvoudig de module(s) waar jij het meeste nood aan hebt.

Module Wetgeving

Hier verken je de antidiscriminatiewetten op een aangename manier. Samen met de personages Nathan, Amina en Sofia leer je de 19 beschermde criteria kennen en de verschillende verboden gedragingen. Vervolgens verdiep je je in de finesses van de wetgeving en leer je meer over de uitzonderingen. 

Module Handicap

Deze module legt de redelijke aanpassingen op het werk uit. Dit is verplicht voor werknemers met een handicap. Hoe weet ik of een aanpassing redelijk is? Hoe informeer ik het team als de persoon niet over zijn of haar handicap wil praten? Hoe stimuleert handicap innovatie in je bedrijf?

Wat heb je nodig ?

Het enige dat je nodig hebt voor deze online tool, is een computer met audio en een werkende internetverbinding. Je logt je in met je emailadres en je kunt direct aan de slag. Op het einde van elke module, krijg je een certificaat.

Goed om te weten !

Met eDiv ontdek je de wetgeving over discriminatie op een toegankelijke manier. Het geeft je uitleg in een begrijpelijke taal en biedt diverse oefeningen aan. Daarna kun je op je eigen ritme de databank raadplegen met 155 voorbeeldsituaties, elk voorzien van een juridisch antwoord en een advies aan de manager. De tool is kosteloos en aangepast aan je eigen ritme.

De modules Handicap en Wetgeving zijn ook toegankelijk voor dove leerders (met vertaling in Vlaamse Gebarentaal), voor blinde of slechtziende gebruikers en voor personen met een motorische handicap via klaviernavigatie.

Aarzel niet om deze mail te delen met je contacten !