Klant met rollator moet geen winkelkar meer nemen om te voldoen aan opgelegde coronamaatregelen

26 januari 2022
Discriminatiegrond: HandicapLeeftijd

Een vrouw met een rollator werd de toegang tot haar gebruikelijke supermarkt geweigerd omdat zij voor de gezondheidscrisismaatregelen een individueel boodschappenwagentje moest gebruiken. Dankzij de tussenkomst van Unia veranderde de winkelmanager van gedachten en sindsdien kan de vrouw haar boodschappen terug doen zonder winkelkar.

Een vrouw met een handicap, die gebruik maakt van een rollator, werd de toegang tot haar gebruikelijke supermarkt geweigerd omdat zij overeenkomstig de gezondheidscrisismaatregelen een boodschappenwagentje moest gebruiken. Zij nam contact op met Unia, dat tussenbeide kwam bij de winkelmanager om uit te leggen dat voor ouderen en/of personen met een handicap redelijke aanpassingen moeten worden getroffen.

De manager stond heel open voor discussie en uitte vooral zijn angst voor politiecontroles. Er werd overeengekomen dat hij, indien nodig, gebruik zou maken van de informatie van Unia. Hij engageerde zich om aandacht te besteden aan de opvang van klanten met een handicap. De vrouw is sindsdien teruggekeerd en doet haar boodschappen zonder winkelkarretje.