Linda en Kathy: “Het is niet omdat iemand een verstandelijke handicap heeft, dat die daarom geen eigen keuzes kan maken”

Kathy herinnert zich nog de eerste keer dat ze mocht gaan stemmen. ‘Mijn mama ging met mij mee en heeft een beetje geholpen met de computer. Dat was plezant en ik was blij dat ik mijn eigen partij mocht kiezen.’

Linda en Kathy: “Het is niet omdat iemand een verstandelijke handicap heeft, dat die daarom geen eigen keuzes kan maken”

Mama Linda is ervan overtuigd: elke stem telt. Ook die van Kathy. ‘Het is niet omdat iemand een verstandelijke handicap heeft, dat die daarom geen eigen keuzes kan maken,’ vindt Linda. 

Begrijpelijke taal van de partijen en toegankelijke informatie over de verkiezingen is noodzakelijk, pleit Linda. Om het allemaal goed in de vingers te krijgen, bereidt Kathy zich voor: ‘Op mijn school leren we over de verkiezingen. We zoeken ook samen  informatie op in de Wablieft en lezen aandachtig welke ideeën de politiekers hebben.’

Stemmen is een recht, geen voorrecht

Iedereen heeft het recht om te stemmen. En dus moeten de verkiezingen zo toegankelijk mogelijk zijn. Unia lanceert daarom een postercampagne. De boodschap? ‘Ik heb een handicap en ik heb het recht om te stemmen, zoals iedereen’.

Lees ook de getuigenissen van:

Op de hoogte blijven van onze activiteiten rond het thema handicap?