Arbeidsrechtbank veroordeelt gemeente voor discriminatie vanwege handicap

16 maart 2018
Actiedomein: Werk
Discriminatiegrond: Handicap

De strenge veroordeling kwam er nadat de gemeente Eghezée weigerde de redelijke aanpassingen van een medewerkster te verlengen. Omdat de vrouw een spierziekte heeft en aan chronische pijnen lijdt, werkte ze deeltijds (twee halve dagen niet). De gemeente schrapte die aanpassing. Samen met Unia trok de vrouw daarom naar de arbeidsrechtbank.  

De gemeente Eghezée moet een dwangsom van 1.000 euro per dag betalen tot de discriminatie stopt. Daarnaast moet de gemeente haar werkneemster wekelijks twee halve dagen vrijaf geven en twee halve dagen telewerk toestaan. De rechter wees de vrouw in kwestie ook een schadevergoeding toe van meer dan 44.000 euro, wat overeenkomt met zes maanden brutoloon.

Niet vrijblijvend

Patrick Charlier, co-directeur van Unia, is bijzonder tevreden over het vonnis van de arbeidsrechtbank van Luik: "We zijn meer dan tevreden met deze  uitspraak. Ze benadrukt dat redelijke aanpassingen voor werknemers met een handicap niet vrijblijvend zijn.  Bovendien hebben overheden een voorbeeldfunctie. De rechter wees op de volledig afwijzende en vijandige houding van de gemeente. Iets wat ik zelf ervaarde, toen we met de burgermeester rond de tafel wilden zitten om een buitengerechtelijke oplossing te zoeken.”   

Vergelijkbare artikels

16 november 2020

Rechter bevestigt cumul van schadevergoedingen bij meervoudige discriminatie

De Antwerpse arbeidsrechtbank heeft op 29 september 2020 een (tussen)vonnis geveld in een zaak van meervoudige discriminatie. Het ging om een dove vrouw die het slachtoffer werd van discriminatie op de arbeidsmarkt. De rechter constateerde drie discriminaties en bevestigde dat indien meerdere discriminaties worden vastgesteld, de schadevergoedingen gecumuleerd moeten worden. Het resultaat in dit dossier werd behaald met de collega’s van het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM).