eDiv-module: Wetgeving

Kan je eisen dat kandidaten een foto toevoegen aan hun cv? Mag je een kandidaat met diabetes, astma of overgewicht om die reden weigeren voor een functie? En hoe behandel je aanvragen voor een plaats om te bidden in het bedrijf? Op deze en andere vragen vind je een antwoord op eDiv, in de online module 'Wetgeving'. 

eDiv: online tool over de antidiscriminatiewetgeving

Unia ontwikkelde een gids specifiek voor de bedrijfswereld, om tegemoet te komen aan de stijgende nood aan informatie over diversiteit en antidiscriminatiewetgeving. Het resultaat is eDiv: een gratis online tool met concrete situaties en oefeningen.

eDiv richt zich op situaties in de arbeidssfeer en is gericht op hr- en teammanagers, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en vertegenwoordigers van werknemers. De cursus bestaat vandaag uit twee modules: Wet en Handicap.

Module Wetgeving

Dankzij eDiv kunnen werkgevers de antidiscriminatiewetten op een toegankelijke manier verkennen. Eerst ontvouwt een interactieve onlinemodule de basis van de wetgeving. Daarna kan je een databank raadplegen met 120 concrete cases waarmee bedrijven in de echte wereld al geconfronteerd zijn. Op basis van juridisch advies en praktische raad vind je vervolgens antwoorden op je concrete vragen.

De online tool is gratis. Klik hier om je account zelf aan te maken en kies je eigen paswoord.

Tip! Ontdek ook onze andere eDiv-module: 

Vergelijkbare publicaties

17 november 2021

COVID-19: een test voor de mensenrechten - tweede rapport (2021)

{title}

Unia volgt de aanpak van de coronapandemie op de voet. Die aanpak heeft immers nauwe banden met de antidiscriminatiewetgeving, de bescherming van minderheden, de inclusie van iedereen en dus ook de meest kwetsbaren onder ons en uiteraard de toegang tot en de daadwerkelijke uitoefening van mensenrechten voor iedereen. Het is vanuit deze invalshoek dat wij, als nationale mensenrechteninstelling en gelijkheidsorgaan, een tweede editie van het rapport ‘COVID-19: een test voor de mensenrechten’ (november 2021) publiceren.