Getuigenis Amal: “Mijn lessen gaan door in toegankelijke gebouwen en lokalen”

Amal is docente en waardeert het dat haar werkgever rekening houdt met haar beperkte mobiliteit, zonder dat ze dat hoeft te vragen. Lees haar verhaal hier.

Getuigenis Amal: “Mijn lessen gaan door in toegankelijke gebouwen en lokalen”

Dat mensen met een beperking ook kunnen werken, zou een evidentie moeten zijn. Maar niets is minder waar. Mensen met een beperking hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt, door de onaangepaste infrastructuur en de vele vooroordelen over wat we niet kunnen. Gelukkig heeft mijn werkgever wel aandacht voor mijn capaciteiten. Ik werk als docente. Zonder dat ik het hoef te vragen, zorgt de personeelsdienst er bij de opstelling van de lessenroosters voor dat mijn lessen plaatsvinden in toegankelijke gebouwen en lokalen. Deze inspanning maakt het voor mij aangenaam werken.

Amal - docente

Mensen met een handicap hebben rechten, zoals iedereen. Bij Unia lieten we hen daarom zelf aan het woord. Bekijk hier de campagnefilm, gemaakt door en voor mensen met een handicap. 

Net als Amal heb je ook recht op werk en op redelijke aanpassingen. Wil je weten wat die redelijke aanpassingen zijn? Bekijk dan de brochure 'Aan het werk met een handicap: redelijke aanpassingen op het werk'. Je vindt er ook de getuigenis van Amal in terug. 

Lees ook de getuigenissen van: