Getuigenis Patrick: “Vandaag geef ik met trots les”

Patrick volgde buitengewoon onderwijs. Met de hulp van Job-Link is hij nu aan de slag als instructeur computer. Lees en bekijk zijn verhaal hier.

Getuigenis Patrick: “Vandaag geef ik met trots les”

Ik studeerde af als tuinbouwer in het BUSO-onderwijs. Nadat ik zes maanden thuis had gezeten, kreeg ik een brief van GTB in de brievenbus met de vraag om langs te komen voor een gesprek. Zo’n brief werd naar iedereen gestuurd die afstudeerde uit het BUSO en na zes maanden nog werkloos was.

Tijdens het gesprek met GTB vroegen ze me wat ik al gedaan had, en welke richting ik uit wou. Ik vertelde over mijn schoolloopbaan. Op dat moment waren de computer en het internet serieus aan het opkomen, en ik had thuis toegang tot allebei. Ik bedacht dat een functie in deze richting mij enorm boeide en dat ik hiermee graag mijn brood zou verdienen.

De trajectbegeleiders van GTB zetten me eerst met de voeten op de grond, en gaven aan dat ik me zou moeten bijscholen als ik echter verder wilde richting computerwerk. Samen gingen we op zoek naar een opleidingscentrum en we vonden dit al snel.

Ik kwam terecht bij Job-Link en ging er een interne opleiding computer volgen. Vervolgens volgde ik een stage om te bekijken of ik wat ik tijdens de interne opleiding had geleerd, ook kon toepassen in een echte werksituatie. De laatste stap zou een vacaturegericht stage zijn. Maar ik ben nooit zo ver geraakt.

Na een zestal maanden interne opleiding in het opleidingscentrum, kreeg ik de vraag of ik daar als halftijds werknemer wilde starten om administratief werk te doen. Ik aarzelde geen seconde en ging met veel plezier in op het aanbod. Een jaar later kan ok voltijds aan de slag: als deeltijds administratief medewerker én deeltijds hulpinstructeur computer.

Intussen zijn we een aantal jaar verder. Sinds augustus 2010 ben ik geen hulpinstructeur meer, maar instructeur. Ik leer de mensen nu volledig zelf aan wat ik ooit zelf leerde bij Job-Link. 

Patrick - instructeur computer

Mensen met een handicap hebben rechten, zoals iedereen. Bij Unia lieten we hen daarom zelf aan het woord. Bekijk hier de campagnefilm, gemaakt door en voor mensen met een handicap. 

Net als Patrick heb je ook recht op werk en op redelijke aanpassingen. Wil je weten wat die redelijke aanpassingen zijn? Bekijk dan de brochure 'Aan het werk met een handicap: redelijke aanpassingen op het werk'. Je vindt er ook de getuigenis van Patrick in terug. 

Lees ook de getuigenissen van: