Getuigenis Eric: “Mezelf herpakken en bekijken wat ik wel nog kon”

Eric is zaakvoerder en had na zijn ongeval twee keuzes: klagen of zich herpakken. Het resulteerde in een bloeiende zaak voor auto-aanpassingen. Lees zijn verhaal hier. 

Getuigenis Eric: “Mezelf herpakken en bekijken wat ik wel nog kon”

Na mijn ongeval in 1983 had ik twee keuzes. Ik kon triest blijven zitten en klagen over hoe het zou kunnen geweest zijn. Of ik kon me herpakken en bekijken wat ik wél nog kon, en dit zo zachtjesaan uitbreiden, met eenvoudige aanpassingen waardoor ik steeds meer en meer weer zélf kon doen. Het gevolg? Mijn werk was én is nog steeds mijn hobby. Ik heb mijn eigen zaak met succes opgericht, en ik stel er nu anderen in tewerk. Dankzij dit heb ik een volwaardig sociaal leven. Ik kan nu mensen verder helpen die in hetzelfde schuitje zitten als ikzelf nu bijna 35 jaar geleden. Dat schept voldoening. Het laat me elke ochtend als een gelukkig mens wakker worden, ondanks die rolstoel. 

Eric - zaakvoerder

Mensen met een handicap hebben rechten, zoals iedereen. Bij Unia lieten we hen daarom zelf aan het woord. Bekijk hier de campagnefilm, gemaakt door en voor mensen met een handicap. 

Net als Eric heb je ook recht op werk en op redelijke aanpassingen. Wil je weten wat die redelijke aanpassingen zijn? Bekijk dan de brochure 'Aan het werk met een handicap: redelijke aanpassingen op het werk'. Je vindt er ook de getuigenis van Eric in terug. 

Lees ook de getuigenissen van: