Religiositeit en seksuele geaardheid (seminarie)

17 november 2014

Religiositeit, seksuele geaardheid en onverdraagzaamheid worden vaak in één adem genoemd. Het plaatje is doorgaans zwart-wit: wie gelovig is, kan en mag geen holebi zijn en stelt zich per definitie intolerant op. De werkelijkheid is een stuk complexer en verdient een genuanceerde en kritische benadering. Daarom organiseerde het Interfederaal Gelijkekansencentrum op maandag 17 november een seminarie over dit thema in het BIP in Brussel.

U vindt hiernaast het programma, de interventies van Jan Willem Duyvendak, David Paternotte, Sarah Bracke en de conclusies van Jozef de Witte.

Foto: France Dubois

Downloads

Vergelijkbare artikels

7 mei 2024

Europese richtlijn om burgers beter te beschermen tegen discriminatie

Unia is zeer verheugd over de goedkeuring van de richtlijn over normen voor "organen voor gelijke behandeling" door de Raad van de Europese Unie op 7 mei, onder Belgisch voorzitterschap. Dit is een belangrijke richtlijn in de huidige politieke context, omdat ze normen vastlegt om de onafhankelijkheid van gelijkheidsorganen zoals Unia te garanderen, hen te voorzien van voldoende middelen en hun mandaat en bevoegdheden te versterken.