Unia werkt voort in belang van alle burgers

12 oktober 2020
Actiedomein: Alle domeinen
Discriminatiegrond: Alle gronden

Het Bureau van het Vlaams Parlement heeft vandaag besloten aan de plenaire vergadering voor te stellen om geen nieuwe leden voor te dragen voor de raad van bestuur van Unia.

"Wij nemen akte van deze beslissing", reageert Els Keytsman, directeur van Unia. "Deze beslissing doet niets af aan de werking van Unia. Wij werken gewoon voort, in het belang van alle burgers in dit land, en de betrokken bestuursleden blijven hun functie uitoefenen. Essentieel is dat burgers bij ons kunnen blijven aankloppen met vragen over discriminatie, racisme en (on)gelijke behandeling".

"We wijzen er wel op dat internationale standaarden voor gelijkheidsorganen eigenlijk voorschrijven dat er duidelijke en transparante procedures moeten zijn voor het aanduiden van onafhankelijke bestuursleden. Andere parlementen in België werken in dit verband met open oproepen".

Vergelijkbare artikels

3 september 2021

[Opinie] Grondrechten beperken is geen dagelijkse kost

De proefballonnetjes over een toekomstige Belgische coronapas zijn geen verrassing. Net als weerballonnen die worden opgelaten om te bepalen uit welke hoek de wind waait, volgt het ene standpunt het andere op. Waarbij om beurt de coronapas voor leraren, voor fitnesscentra of zelfs voor restaurants wordt voorgesteld. Maar de urgentie van de huidige situatie gebruiken als argument om een dagelijks gebruikte coronapas in te voeren en er frequent op te controleren, gaat vandaag niet meer op.