Campagne #GeefMe1Minuut

21 maart 2017 was het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Met de campagne #GeefMe1Minuut riep Unia op om samen racisme de kop in te drukken. 

#GeefMe1Minuut

Met deze oproep motiveerde Unia jongeren om mee te doen aan de campagne:

Televisie, vluchtige sociale media, nieuwsberichten, ... kleuren onze blik. Hokjesdenken doen we elke dag. Betrap je jezelf er ook op dat je mensen beoordeelt op een eerste indruk? Word je soms zelf in een hokje geduwd? Gebruik de hashtag #GeefMe1Minuut om je eigen verhaal te vertellen. Laat van je horen, want niemand hoort in een hokje thuis. 

Concreet?

Ga samen met Unia de strijd aan tegen racisme. Maak een grappige selfie of een creatief filmpje, en gebruik daarvoor gerust onze postkaarten. Post het op sociale media en maak zo duidelijk dat jij jezelf en anderen niet in hokjes stopt. Vergeet zeker niet de hashtag #GeefMe1Minuut zodat we jullie filmpjes en foto's kunnen delen en liken. 

Meedoen?

We doen een warme oproep aan secundaire scholen om inhoudelijk rond het thema racisme en discriminatie te werken. Weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Bekijk dan zeker de inspiratiebundels voor Kortrijk, Oostende en Sint-Niklaas

Activiteiten

De lokale contactpunten van Unia vestigden in maart en april op verschillende locaties in België de aandacht op #GeefMe1Minuut. Via activiteiten, scholenwedstrijden en andere initiatieven gingen we de strijd aan tegen hokjesdenken. Bekijk hier de initiatieven in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams BrabantLimburgWest-Vlaanderen en Wallonië

Meer weten?

In het kader van deze campagne, lanceerde Unia ook een jaarlijkse scholenwedstrijd. Lees alles over de wedstrijd.

Downloads