#GeefMe1Minuut-scholenwedstrijd: film jullie ideeën tegen racisme!

Met je klas(groep) een filmpje maken en 5.000 euro scoren voor je school? Yes you can!

Toon aan de wereld wat jullie zouden veranderen als je burgemeester was. Laat zien hoe je in jouw gemeente racisme zou aanpakken of hoe je mensen dichter bij elkaar brengt. 

Het filmpje mag maximaal 1 minuut duren. Je kan het insturen tot 30/11/2018.

Prijzen?

De scholen van de winnende klassen ontvangen 5000 euro. Daarmee kiest de school zelf wat ze doet, maar het moet een project zijn waarin diversiteit, mensenrechten of de strijd tegen racisme centraal staat. Er kunnen maximaal drie scholen een geldprijs winnen.

Hoe deelnemen?

Deze wedstrijd staat open voor klassen van de derde graad. Mail de link naar jullie filmpje tot 30 november naar 1min@unia.be (met een YouTube- of Vimeo-link).

Meer info? Mail naar 1min@unia.be.

Jury

Blaas de jury van haar sokken en laat in 1 minuut zien met welke slimme ideeën jij als burgemeester racisme een kopje kleiner maakt. Een professionele jury met onder meer mensen van de filmschool RITCS en Unia beoordelen de inzendingen. Je krijgt dus extra punten op creativiteit en afwerking, maar het is vooral de inhoud die telt. De winnende klas wordt bekendgemaakt op 14 december 2018.

Het reglement lees je hier.

Tips voor leerkrachten

Sta je te popelen om met jouw klas deel te nemen aan de wedstrijd #GeefMe1Minuut? We helpen je graag op weg met deze inspirerende voorbeelden. Een handig uitgangspunt om thema’s als diversiteit, gelijke kansen en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas!