Wedstrijd #GeefMe1Minuut

Een filmpje maken met je klas tegen racisme en 5000 euro winnen voor je school? Yes you can!

Wat zou jij tegen racisme doen in je gemeente als jij burgemeester zou zijn? Toon het met je klas aan heel de wereld met een filmpje dat maximaal 1 minuut duurt!

Prijzen?

De scholen van de winnende klassen ontvangen 5000 euro om een project over diversiteit, mensenrechten of racismebestrijding op poten te zetten. De school kan zelf bepalen hoe ze dit project inhoudelijk uitwerkt. De prijs wordt uitgereikt aan maximaal 3 scholen.

Hoe deelnemen?

Jury

Blaas de jury van haar sokken en laat in 1 minuut zien met welke slimme ideeën jij als burgemeester racisme een kopje kleiner maakt. Een professionele jury met onder meer mensen van de filmschool RITCS en Unia beoordelen de inzendingen. Je krijgt extra punten op creativiteit en afwerking, maar het is vooral de inhoud die telt.

Tips voor leerkrachten

Sta je te popelen om met jouw klas deel te nemen aan de wedstrijd #GeefMe1Minuut? Snuister dan zeker eens door onze databank met pedagogische tools van andere organisaties. Een handig uitgangspunt om thema’s als diversiteit, gelijke kansen en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas!

Klaar om te filmen? Lees voor je begint te filmen nog even deze technische tips,  zodat alles op rolletjes loopt. And ... action!

Downloads