Wedstrijd #GeefMe1Minuut

Een video maken tegen racisme? 110 klassen gingen de uitdaging aan en deden mee met onze scholenwedstrijd #GeefMe1Minuut. Op 9 januari worden in Kazerne Dossin de winnaars bekendgemaakt. Zij winnen 5.000 euro voor hun school.

Wat zou jij tegen racisme doen in je gemeente als jij burgemeester zou zijn? Meer dan 100 klassen toonden met videobeelden wat zij zouden doen om racisme te bestrijden en het samenleven te versterken.  

Prijzen?

De scholen van de winnende klassen ontvangen 5000 euro om een project over diversiteit, mensenrechten of racismebestrijding op poten te zetten. De school kan zelf bepalen hoe ze dit project inhoudelijk uitwerkt. De prijs wordt uitgereikt aan maximaal 3 scholen.

Jury

Een professionele jury met onder meer mensen van de filmschool RITCS en Unia beoordeelt de inzendingen. De deelnemers krijgen extra punten op creativiteit en afwerking, maar het is vooral de inhoud die telt.

De genomineerden worden op 14 december bekendgemaakt, en de winnende klassen ontvangen hun prijs op 9 januari 2019.

Tips voor leerkrachten

Sta je te popelen om met jouw klas rond racisme te werken? Snuister dan zeker eens door onze databank met pedagogische tools van andere organisaties. Een handig uitgangspunt om thema’s als diversiteit, gelijke kansen en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas!

Meer info? Stuur je vragen naar 1min@unia.be.

Downloads