Wedstrijd #GeefMe1Minuut (2018): Film je ideeën tegen racisme!

Een korte videoclip maken als statement tegen racisme? 110 klassen waagden hun kans en namen deel aan onze wedstrijd #GeefMe1Minuut. De winnaars van de wedstrijd zijn nu bekend.

We vroegen leerlingen uit scholen in het hele land wat ze in hun gemeente zouden veranderen als ze burgemeester zouden zijn. Meer dan 100 klassen vertelden ons hoe ze racisme zouden bestrijden en het samenleven zouden bevorderen door gebruik te maken van beelden.

De selectie

Ingezonden video's werden beoordeeld door een professionele jury, inclusief vertegenwoordigers van de filmschool RITCS, de Vlaamse scholierenkoepel, de Waalse Jeugdraad en Unia. Deelnemers werden beoordeeld op de inhoud, creativiteit en kwaliteit van de clip.

De winnaars

Drie scholen werden dé winnaars van de wedstrijd: de provinciale middelbare school Hornu-Colfontaine, VOX Pelt (Overpelt) en BimSem (Mechelen). Deze gelukkige winnaars werden uitgenodigd op Kazerne Dossin op 9 januari 2019. Elke winnaar ontving bij deze award-uitreiking een cheque ter waarde van € 5.000. Het geld mag door de school worden gebruikt om een ​​project op te zetten gericht op diversiteit, mensenrechten of de strijd tegen racisme.

Bekijk hier de winnende video's:

Tips voor leerkrachten

Sta je te popelen om met jouw klas rond racisme te werken? Snuister dan zeker eens door onze databank met pedagogische tools van andere organisaties. Een handig uitgangspunt om thema’s als diversiteit, gelijke kansen en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas!

Meer info? Stuur je vragen naar 1min@unia.be.

Lees ook