Wedstrijd #GeefMe1Minuut: Maak een campagne tegen racisme

Meer dan 100 klassen van het middelbaar waagden hun kans en deden mee met onze #GeefMe1Minuut-wedstrijd. Zij zonden elk hun eigen video van 1 minuut in om een vuist te maken tegen racisme. 

  Waarom deelnemen aan de wedstrijd?

  • Ben je een leraar? Dit is jouw kans om een actueel én belangrijk onderwerp aan te snijden. We nodigen je uit om een educatief traject rond de thematiek racisme aan te gaan. Weet je niet goed hoe het thema aan te brengen? Laat je dan inspireren door onze bibliotheek met tools. Als ultieme motivatie zijn er enkele mooie geldprijzen (3000€) te winnen! De winnaars kunnen er een diversiteitsproject op/met hun school opstarten of verder uitwerken.
  • Ben je een student? Dit is een kans om je stem te laten horen! Stel het project voor aan één van je leraren en overtuig hem/haar om mee te doen! Het is dé aanleiding om in de klas over racisme praten. Tijdens het maken van het filmpje kan je al je kwaliteiten gebruiken: technische skills, overtuigingskracht, creativiteit…

  Hoe deel te nemen aan de wedstrijd?

  • Wie? Alle klassen van Belgische secundaire scholen kunnen deelnemen aan de competitie. Van 1e tot 7e jaar, algemeen, technisch, professioneel, gespecialiseerd, artistiek, OKAN (=klas voor anderstalige leerlingen die recent in België kwamen wonen)...
  • Wanneer? De wedstrijd loopt van 7 september tot 18 december. 
  • Hoe? Deze wedstrijd is afgesloten. Meer informatie in het wedstrijdreglement. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail op 1min@unia.be.
  • Wat? De scholen van de winnende klassen ontvangen 3000€. Daarmee kiest de school zelf wat ze doet, maar het moet een project zijn waarin diversiteit, mensenrechten of the strijd tegen racisme centraal staat.