Wedstrijd #GeefMe1Minuut: Maak een campagne tegen racisme

Ben je een leraar of leerling in het secundair onderwijs? Wil je de strijd aangaan tegen racisme? Neem dan deel aan de Unia #GeefMe1Minuut-wedstrijd door een sensibiliseringsvideo van één minuut te maken om racisme te bestrijden.

De opdracht is simpel: maak een campagnevideo van één minuut. Probeer in je clip de kijkers bewust te maken over de problematiek van racisme in onze samenleving. Kies een sterke boodschap om mensen te overtuigen racisme de kop in te drukken.

Waarom deelnemen aan de wedstrijd?

  • Ben je een leraar? Dit is jouw kans om een actueel én belangrijk onderwerp aan te snijden. We nodigen je uit om een educatief traject rond de thematiek racisme aan te gaan. Weet je niet goed hoe het thema aan te brengen? Laat je dan inspireren door onze bibliotheek met tools. Als ultieme motivatie zijn er enkele mooie geldprijzen (3000€) te winnen! De winnaars kunnen er een diversiteitsproject op/met hun school opstarten of verder uitwerken.
  • Ben je een student? Dit is een kans om je stem te laten horen! Stel het project voor aan één van je leraren en overtuig hem/haar om mee te doen! Het is dé aanleiding om in de klas over racisme praten. Tijdens het maken van het filmpje kan je al je kwaliteiten gebruiken: technische skills, overtuigingskracht, creativiteit…

Hoe deel te nemen aan de wedstrijd?

  • Wie? Alle klassen van Belgische secundaire scholen kunnen deelnemen aan de competitie. Van 1e tot 7e jaar, algemeen, technisch, professioneel, gespecialiseerd, artistiek, OKAN (=klas voor anderstalige leerlingen die recent in België kwamen wonen)...
  • Wanneer? De wedstrijd loopt van 7 september tot 18 december. De prijsuitreiking is gepland voor 12 februari in de Vendôme-bioscoop.
  • Hoe? Vul het deelnameformulier in. Meer informatie in het wedstrijdreglement. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail op 1min@unia.be.
  • Wat? De scholen van de winnende klassen ontvangen 3000€. Daarmee kiest de school zelf wat ze doet, maar het moet een project zijn waarin diversiteit, mensenrechten of the strijd tegen racisme centraal staat.