Wedstrijd #GeefMe1Minuut: Maak een campagne tegen racisme

Ben je een leraar of leerling in het secundair onderwijs? Wil je de strijd aangaan tegen racisme? Neem dan deel aan de Unia #GeefMe1Minuut-wedstrijd door een sensibiliseringsvideo van één minuut te maken om racisme te bestrijden.

Na het succes van de wedstrijd #GeefMe1Minuut- “Als ik burgemeester was..” in 2018, bouwt Unia hierop voort in 2019. De opdracht is simpel: maak een campagnevideo van één minuut. Probeer in je clip de kijkers bewust te maken over de problematiek van racisme in onze samenleving. Kies een sterke boodschap om mensen te overtuigen racisme de kop in te drukken.

Waarom deelnemen aan de wedstrijd?

  • Ben je een leraar? Dit is jouw kans om een actueel én belangrijk onderwerp aan te snijden. We nodigen je uit om een educatief traject rond de thematiek racisme aan te gaan. Weet je niet goed hoe het thema aan te brengen? Laat je dan inspireren door onze bibliotheek met tools. Als ultieme motivatie zijn er enkele mooie geldprijzen te winnen! De winnaars kunnen er een diversiteitsproject op/met hun school opstarten of verder uitwerken.
  • Ben je een student? Dit is een kans om je stem te laten horen! Stel het project voor aan één van je leraren en overtuig hem/haar om mee te doen! Het is dé aanleiding om in de klas over racisme praten. Tijdens het maken van het filmpje kan je al je kwaliteiten gebruiken: technische skills, overtuigingskracht, creativiteit…

Hoe deel te nemen aan de wedstrijd?

  • Wie? Alle klassen van Belgische secundaire scholen kunnen deelnemen aan de competitie. Van 1e tot 7e jaar, algemeen, technisch, professioneel, gespecialiseerd, artistiek, OKAN (=klas voor anderstalige leerlingen die recent in België kwamen wonen)...
  • Wanneer? De wedstrijd loopt van 7 september tot 18 december. 
  • Hoe? Meer informatie zal vanaf september aan scholen worden gecommuniceerd, op de Unia-website en op sociale netwerken. Heb je een vraag die niet kan wachten? Neem contact met ons op via e-mail op 1min@unia.be.