#GeefMe1Minuut: en de winnaars zijn…

13 februari 2020
Actiedomein: SamenlevingOnderwijs
Discriminatiegrond: Racisme

Enthousiaste kreten uit de zaal: het Sint-Theresiacollege en het Athénée royal de Tamines kregen van Unia een cheque van 3.000 euro voor hun video tegen racisme. Daarmee zullen de scholen een project op poten zetten rond diversiteit of racisme. ‘Hun video's brengen bijzonder sterk in beeld wat structureel racisme is.’ 

  Met de wedstrijd #GeefMe1Minuut moedigde Unia leerlingen uit heel België aan om een creatief filmpje van een minuut te maken tegen racisme. In totaal werden ruim 100 filmpjes ingediend. 

  ‘De leerlingen van het Sint-Theresiacollege slagen erin om op één minuut te vatten wat mensen meemaken als ze het mikpunt zijn van racisme. Een sterke boodschap die getuigt van maturiteit,’ onderlijnt de jury.  

  #GeefMe1Minuut: en de winnaars zijn…

  3.000 euro voor diversiteitsprojecten 

  In Cinema Vendôme mochten de twee scholen de prijs van 3.000 euro in ontvangst nemen. De scholen zullen het geld gebruiken om projecten rond diversiteit op te zetten.  

  Het Sint-Theresiacollege en het Athénée royal van Tamines kaapten allebei de hoofdvogel weg. Het Institut-Saint-Vincent van Obourg verraste met een modern sprookje en kreeg daarvoor de publieksprijs van het Unia-personeel. 

  #GeefMe1Minuut: en de winnaars zijn…

  ‘We zijn bijzonder tevreden dat scholen werk willen maken van de strijd tegen racisme. Dat toont dat het thema ook jongeren raakt. Iedereen wil beter samenleven,’ zegt directeur Els Keytsman van Unia.   

  Vergelijkbare artikels

  9 maart 2022

  Oorlog in Oekraïne: samen naar een daadwerkelijke bescherming voor mensen op de vlucht

  Myria, Unia, het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting, het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) en het Federaal Instituut voor de bescherming en de bevordering van de Rechten van de Mens (FIRM), verwelkomen de proactieve houding van de Belgische regering om tot een snelle bescherming te komen voor mensen die de oorlog  in Oekraïne ontvluchten.