Zoek Artikel

102 Artikels gevonden
3 september 2021

[Opinie] Grondrechten beperken is geen dagelijkse kost

De proefballonnetjes over een toekomstige Belgische coronapas zijn geen verrassing. Net als weerballonnen die worden opgelaten om te bepalen uit welke hoek de wind waait, volgt het ene standpunt het andere op. Waarbij om beurt de coronapas voor leraren, voor fitnesscentra of zelfs voor restaurants wordt voorgesteld. Maar de urgentie van de huidige situatie gebruiken als argument om een dagelijks gebruikte coronapas in te voeren en er frequent op te controleren, gaat vandaag niet meer op.

19 juni 2021

Nog te weinig cijfers over ongelijkheid en discriminatie in België

Er zijn nog te weinig cijfers over ongelijkheid en discriminatie in België, zeggen Unia en de Cel Gelijke Kansen van de FOD Justitie. “Wie bijvoorbeeld wil weten of mensen met een andere origine gelijke toegang hebben tot de gezondheidszorg in België, kan nergens betrouwbare data vinden. We hebben dringend nood aan meer kwaliteitsvolle data om gelijkheid of ongelijkheid in essentiële domeinen in België in kaart te brengen”, benadrukt Unia-directeur Els Keytsman. 

15 juni 2021

Coronacrisis drukt stevige stempel op werk van Unia

Het coronajaar 2020 heeft zijn stempel gedrukt op de hele samenleving, en ook zeker op het werk van Unia. De uitzonderlijke omstandigheden vergrootten de kwetsbaarheid van velen en leidden ook tot extra spanningen en wrijvingen. Unia opende vorig jaar 2.189 dossiers; 11% van deze dossiers had te maken met de coronacrisis. Ook Black Lives Matter en discriminatie op de werkvloer hadden een belangrijke impact op de werking van Unia.  

Volg ons op onze sociale media