Zoek Onderhandelde oplossingen

55 Onderhandelde oplossingen gevonden
28 augustus 2015

La Gare 27: samen werken aan een oplossing

De voorbije dagen ontstond verontwaardiging over een geval van discriminatie in de Antwerpse club La Gare 27. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum had hierover gisteren een constructief gesprek met de uitbaters van de club. Daaruit bleek dat de uitbaters niet de bedoeling hadden om te discrimineren, maar dat ze handelden met het oog op de sfeer en veiligheid binnen hun club. Het Centrum maakte duidelijk dat het, ook zonder de intentie om te discrimineren, wel degelijk om een onwettige, discriminerende maatregel ging. De uitbaters erkenden dit.

26 augustus 2015

Opiniestuk Patrick Charlier: ‘Feesten zonder te discrimineren? Onze deur staat open’

Onderstaand opiniestuk van Patrick Charlier, dienstdoend directeur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum, verscheen vandaag op de website van de krant De Morgen. 

'Geen mocro's, geen bende blacks.' Die duidelijke richtlijnen gaf Vincent Ekwunor, mede-uitbater van de Antwerpse club La Gare 27, aan zijn personeel. Richtlijnen waarmee hij ondertussen ernstig in de problemen is gekomen en waarvoor hij zich heeft verontschuldigd. De feiten zijn bekend. Na een ernstig incident besliste de club om jongemannen van Marokkaanse en Afrikaanse origine niet langer toe te laten. Zo wilde de uitbater van La Gare 27 de veiligheid van de andere feesters garanderen.

16 januari 2015

Mogelijk racisme tegenover treinreizigers

Een Congolees-Belgische man en zijn zus haalden nog net de trein in het station van Brussel-Centraal. Het vertreksignaal was al gegeven en de treinbegeleidster was al opgestapt. De treinbegeleidster gaf beide reizigers een boete omdat ze de trein hadden opgehouden. In het station van Brussel-Zuid werden ze uit de trein gezet door medewerkers van Securail. Volgens de man en zijn zus was er sprake van een scheldtirade en van racisme vanwege de treinbegeleidster. Een medereizigster, die uit solidariteit met de man en zijn zus mee was afgestapt in Brussel-Zuid, bevestigde dat.