Zoek Artikel
Bloeddonatie homomannen: Unia onderzoekt voorstel De Block
Unia zal het voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block grondig bestuderen. Zij maakte in haar beleidsnota bekend dat homoseksuele mannen bloed kunnen geven na twaalf maanden onthouding. De organisatie reageert in eerste instantie voorzichtig positief en werkt aan een aanbeveling.
Zes jaar gevangenisstraf voor homofobe poging moord
De correctionele rechtbank van Luik veroordeelde maandag een man tot zes jaar gevangenisstraf voor poging doodslag met een homofoob karakter. Unia stelde zich burgerlijke partij omdat homofobie als verzwarende omstandigheid geldt.
Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei): Acties Unia-contactpunten
Gentenaars gaan op 20 mei de straat op ter nagedachtenis van Ihsane Jarfi, de 32 jarige man die in 2012 het slachtoffer werd van homofoob geweld. Unia Regio Gent stapt mee in de mars. Daarnaast voerde Unia deze week in de provincie West-Vlaanderen en op zes andere plekken campagne tegen homofobie.
Acceptatie holebi’s: vooruitgang, maar nog niet mainstream
Een nieuwe peiling legt het verband tussen homofobie en geslacht, leeftijd, woonplaats, vrienden en geaardheid.
Racisme, homofobie en afwijzing van de ander: het gebeurt steeds openlijker
Unia publiceert een eerste balans van haar in 2015 geopende dossiers.
Unia in een notendop (videoclip)
Ben je gediscrimineerd? Of heb je vragen over discriminatie? In deze videoclip ontdek je wat Unia voor jou kan betekenen.
Advies bij het ontwerp van Vlaams Horizontaal Gelijkekansenbeleidsplan
Unia heeft met het kabinet van de Vlaamse minister van Gelijke Kansen aan tafel gezeten over het doelstellingenkader 'Vlaams Horizontaal Gelijkekansenbeleid 2015-2019'.
Veroordeling Dieudonné: wanneer humor propaganda wordt
De Franse polemist Dieudonné is door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld voor zijn discriminerende, antisemitische, revisionistische en negationistische uitspraken. Hij deed die tijdens een show in Herstal in maart 2012, en krijgt daarvoor een gevangenisstraf van twee maanden en een boete 9.000 euro.
Pride: toegankelijke rechten!
Het Interfederaal Gelijkekansencentrum neemt ook dit jaar deel aan de Pride in Brussel. Een delegatie zal deze keer aanwezig zijn in de stoet, vergezeld van een ‘zeer hoge vertegenwoordiger van Justitie’. Op die manier wil het Centrum personen die gediscrimineerd, gepest of aangevallen werden omwille van hun seksuele geaardheid, aanmoedigen om dat te melden.
Seksuele geaardheid: cijfers en tendenzen in 2014
In 2014 kreeg het Interfederaal Gelijkekansencentrum 167 meldingen over discriminatie op grond van seksuele geaardheid en werden er in totaal 80 dossiers geopend. In vergelijking met vorig jaar hadden minder dossiers te maken met onderwijs, maar waren er meer meldingen over media en internet (29 % van de dossiers) en over werk (25 % van de dossiers).
Volg ons op onze sociale media