Zoek Artikel

233 Artikels gevonden
16 september 2010

[Opinie] Onze samenleving verdient een betere uitzendsector

U kon het gisteren zien op VOLT: 6 op de 8 uitzendkantoren maken er helemaal geen punt van om in te gaan op expliciete vragen van klanten om uitzendkrachten uit te sluiten, louter op basis van kenmerken die er gewoon niet toe doen. Daarmee overtreden zij flagrant de Belgische en Europese regels: zij weten perfect dat het verboden is om de opdracht te aanvaarden om te discrimineren – net zoals die opdracht te geven. 

9 maart 2010

Negationistische link op site ‘Centre Islamique et Culturel de Belgique’

Naar aanleiding van een melding, vroeg het Centrum in september 2009 aan de webmaster van het ‘Centre Islamique et Culturel de Belgique’ (CICB) om de link op hun website naar de site van Islamway te verwijderen, aangezien die toegang gaf tot een negationistisch artikel "Zionist propaganda and the myth of holocaust". Dit artikel was volgens het Centrum in strijd met de antinegationismewet van 23 maart 1995.

15 januari 2010

Neonazi’s: niet langer welkom in België?

De aanleiding voor dit stuk is drieërlei. Maandag jl. lazen we dat Blood and Honour voor morgen, zaterdag een ‘We Are Backconcert’ plant. Dinsdag jl. werden in Brugge drie daders van racistisch geweld veroordeeld, die net een café hadden verlaten waar geregeld neonaziconcerten plaatsvonden. En op 2 februari zal de Raadkamer van Veurne zich uitspreken over de vervolging van de organisatoren van eerdere concerten in Bellegem en Diksmuide.

13 januari 2010

Zaak-Delcourt: veroordeeld in beroep voor facistische groet

Vandaag veroordeelde het hof van beroep van Bergen voormalig FN-gemeenteraadslid O. Delcourt voor het brengen van een fascistische groet tijdens zijn eedaflegging in december 2006. Het hof van beroep van Bergen bevestigt hiermee de uitspraak van de correctionele rechtbank van Charleroi in juni vorig jaar. Dhr. Delcourt is dus veroordeeld tot 2 maand vervangende gevangenisstraf, onverkiesbaarheid van 5 jaar en een boete die verdubbeld is tot 2200 euro.

29 oktober 2009

Cyberhate bestrijden: een gedeelde verantwoordelijkheid

Haat op het internet neemt toe. Dat blijkt niet alleen uit Belgische cijfers, ook in de buurlanden vinden we dezelfde tendens. Vooral de haat tegen moslims neemt toe. Hebt u ook ooit een e-mail ontvangen over de Marokkaanse “Smiley Bende” die meisjes verkracht of verminkt? Of kent u misschien het verhaal van imam Bouziane die profiteert van de sociale uitkeringen? Beide verhalen zijn van A tot Z verzonnen, zo blijkt, maar dat belet niet dat ze blijven circuleren op het internet…

Volg ons op onze sociale media