Zoek Onderhandelde oplossingen

52 Onderhandelde oplossingen gevonden
18 januari 2021

De kredietwaardigheid van een huurder checken? Ja! Alternatief inkomen weigeren (OCMW, ziekteverzekering, werkloosheid)? Nee!

Een werkneemster van een vastgoedagentschap weigert categorisch een bezoek aan een jonge vrouw. De kandidaat-huurder heeft geen arbeidsovereenkomst, maar ze kan wel het bewijs van kredietwaardigheid leveren. De betrokken persoon neemt contact op met Unia om een oplossing te vinden. De dialoog tussen Unia en het agentschap leidt tot een akkoord. De werkneemster en de manager verontschuldigen zich, en de werkneemster zal een training volgen over de Antidiscriminatiewet.
24 december 2020

Een immobiliën agentschap verandert zijn te strikte criteria die een solvabele kandidaat uitsloten

Een kandidaat-huurder had het pand niet kunnen bezoeken omdat zijn salaris niet drie keer de huurprijs bedroeg. Deze aanvrager kon nochtans bewijzen dat hij in staat was het gevraagde bedrag te betalen, zoals hij dat al jaren deed. Toen er contact werd opgenomen, ging Unia een dialoog aan met het makelaarskantoor, dat begreep dat deze regel kandidaten die desondanks solvabel zijn, uitsluit en de criteria ervan aanpaste.